Mahabharat: Take This Epic Quiz To Test Your Knowledge On Pandavas-Kauravas Story

Take this quiz to find out just how much you know about the great Indian epic, Mahabharat! Meanwhile watch the iconic show on ZEE5 for free.

Tanvi Rumale

May 29, 2021

Bollywood

TV Shows

3 min

zeetv

The Mahabharat is one of the most iconic mythological shows of all time and you can stream this TV show on ZEE5 for free. It has so many life lessons and stories included in one long tale. It evolves around the generations of Kshatriyas and their power struggles. Gods and demigods are also part of this epic. The Mahabharat is so culturally important to Indians that to date there are adaptations and situations that are used in different ways. The basic storyline of the Mahabharat is known to all, but do you think you can answer this epic quiz and prove your knowledge on the topic? Check out…

1. Who was the one to grant Bhishma the boon that he would only die when he wished to?

a) Satyavati

b) Shantanu

c) Ganga

d) Dhritarashtra

2. How many days did the great war last?

a) 12

b) 7

c) 18

d) 16

Mahabharat
Source: Instagram

3. What were the names of King Shantanu’s two wives?

a) Kaikeyi, Ganga

b)Koushalya, Draupadi

c)Ganga, Dushala

d) Ganga, Satyavati

4. When Arjun and Duryodhan approached Krishna for help in the war, what did each of them ask for?

a)His magic, his army

b) His army, himself

c)Him and his army

d) His army, money

Mahabharat
Source: Instagram

5. Who among these was blind?

a) Dhritarashtra

b) Pandu

c) Shantanu

b) Duryodhan

6. How many children did Gandhari have?

a)10

b)100

c)101

d) 99

Mahabharat
Source: Instagram

7. What was the name of the ornaments given to Karna by the Sun God?

a) Hardhanu

b) Kavach Kundal

c) Shiva’s Bow

d) Surya Baan

8. As most of the Pandavas were sons of Gods themselves, who was the real father of Arjuna?

a) Indra

b) Surya

c) Vayu

d) Yama

Mahabharat
Source: Instagram

9. At the swayamwar, Bheeshma won the hands of three princesses for his brother. Who were they?

a) Priya, Priyanka, Palak

b) Naina, Sunaina, Nalini

c) Amba, Ambika, Ambalika

d) Damini, Yamini, Kamini

10. Who was Arjun’s favourite wife?

a)Draupadi

b) Ulupi

c) Chitrangada

d) Subhadra

Do you think you got them all right?

Here’s the answer key!

  1. b
  2. c
  3. d
  4. c
  5. a
  6. c
  7. b
  8. a
  9. c
  10. d

Watch the Mahabharat and relive history only on ZEE5.

Related Topics

Related News

More Loader